16 Aralık 2013 Pazartesi

Selanik Gay Şehir Rehberi: Gece Hayatı (Barlar, Clublar)

ENOLA: Şehrin en popüler gay eğlence mekanı olan ENOLA oldukça keyifli bir mekan. Valaoritou Sokağı'ndaki bir pasajın en üst katında bulunuyor. Yukarı çıkmak için uzun bir asansör kuyruğunda beklemek gerekiyor. Bazen dakikalarca sırada beklemeniz gerekebiliyor. Bunu fırsata çevirip sosyalleşmenizi tavsiye ederim: Üsküp'te yaşayan Alman bir grupla tanışmıştım sırada beklerken ve gece boyu birlikte eğlendik.

Enola'nın müşteri kitlesi trendy gayler, gay friendly heteroseksüeller ve çok az da olsa travestiler. Müşterilerin yaş aralığı 20 ile 35 arasında değişiyor. Genç dinamik bir müşteri kitlesi var. Müzikler genelde İngilizce ağırlıklı olmakla birlikte Yunanca şarkılar da sık sık çalıyor. Mekanda sık sık temalı partiler düzenleniyor. Hatta Oriental Disco etkinliğinde ünlü Türk  gay DJ Murat Renay da çalmış mekanda.

Selanik'in en kaliteli ve eğlenceli mekanı ENOLA'ya diğer mekanlara uğradıktan sonra geceyi bitirmek için gelmenizi öneririm. Özellikle saat 02:00'den sonra mekan tıklım tıklım oluyor ve eğlence tam gaz sabaha kadar devam ediyor.
ENOLA'YA NASIL GİDİLİR? HARİTA İÇİN TIKLAYIN!




DADA FRESH CLUB: NAVMAHIAS ELIS Sokağı'nda bulunan mekan, ENOLA kadar olmasa da oldukça popüler bir yer. Eğlencenin ağır bir tempoda devam ettiği mekanda yaş ortalaması ENOLA'ya kıyasla daha büyük.Lezbiyenlerin de favori mekanlarından olan DADA'ya bir bira için uğramakta fayda var.
DADA'YA NASIL GİDİLİR? HARİTA İÇİN TIKLAYIN!





BAR ME: Ayılar ve ayı sevenler için harika bir mekan! Yunan ayıları cidden çok çekiciler. İngilizceleri pek iyi olmasa da dost canlısı tavırlarıyla dil engelini unutturacaklardır size. 23:00'ten sonra gidilebilecek barda çalan harika müzikler eşliğinde eğlenebilirsiniz.
BAR ME'YE NASIL GİDİLİR? HARİTA İÇİN TIKLAYIN!



BIGAROON: Genellikle lezbiyenlerin takıldığı bir cafe olan Bigaroon, 23:00'ten sonra bara dönüşüyor. Arkadaşlarla sohbet etmek ve bir şeyler içmek için ideal bir mekan.
BIGAROON'A NASIL GİDİLİR? HARİTA İÇİN TIKLAYIN!





SHADOW CLUB: Gece 01:00'den sonra hareketlenen mekan dans etmeyi sevenler için keyifli gelecektir. Mekanda genelde lezbiyenler takılıyor ama gay ve travestiler müşteriler de bulunuyor.
SHADOW CLUB'A NASIL GİDİLİR? HARİTA İÇİN TIKLAYIN!

3 yorum: