30 Kasım 2014 Pazar

L'HOMME QUE J'AIME (1997)


Sevdiğim Adam - The Man I Love

Sevdiğim Adam
The Man I Love

Sanırım 10 yıl kadar olmuştur bu filmi izleyeli! İzlediğim ilk LGBT temalı filmdi. Youtube'da denk gelmiş, İngilizce altyazısı olmasına, görüntü kalitesinin berbat olmasına aldırmadan bir solukta izlemiştim.

Aslında hiç alakası yok ama nedense o yıllar yeni ayrıldığım sevgilimi şu yandaki yakışıklı yüzücüye benzetiyordum. Muhtemelen filmi bu denli çok beğenmemde bu da önemli bir faktör oldu.

Sevdiğim Adam, bir Fransız filmi. TV için yapılmış 90 dakikalık filmlerden biri. Almanya ve Fransa'da aynı anda gösterime girmiş. Daha sonra Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde düzenlenen Gay & Lezbiyen Film Festivallerinde gösterilmiş.

Film aslında pek çok konuyu birlikte ele almış. Spoiler vermekten hiç çekinmem ama bu filmin büyüsünü kaçırmamak için olabildiğince yüzeysel anlatacağım konuyu.

Martin, yüzme havuzunda çalışan, kendi halinde, oldukça sempatik ve komik biridir. Havuza antremana gelen yüzücü Lucas, Martin'in dikkatini çekecek ve hikaye başlayacaktır. Martin film boyunca Lucas'ın hayatında olmak için çaba harcayacak ve Lucas'ın kendini keşfetmesine yardımcı olacak.

Filmin başlangıcı çok eğlenceli olsa da hüzünlü bir aşk hikayesini anlatıyor film. İzlerken hem çok eğlenecek, hem de hüzünleneceksiniz. Ama en önemlisi gerçek aşkın nelere kadir olduğunu göreceksiniz.

Unutmadan filmin altyazılarını Lambda İstanbul'dan Erhan yapmış. Kendisine yürekten teşekkürler!


Film Hakkında:
  Yönetmen: Stéphane Giusti
  Senaryo: Stéphane Giusti
  Oyuncular: Jean-Michel Portal, Marcial Di Fonzo Bo, Mathilde Seigner, Vittoria Scognamiglio
  Yapım Yılı: 1997
  Ülke: Fransa
  Dil: Fransızca
  Süre: 87 dakika
 L'homme que j'aime
(1997) on IMDb
L'HOMME QUE J'AIME - The Man I Love

4 yorum:

  1. 7-8 yıl olmuştur sanırım benim de bu filmi izlediğim zaman aralığı. Konuyu ve sahneleri fazla hatırlamıyorum o yüzden tekrar izleyip blogumda da bahsedeyim bi ara. Ayrıca benim ilk izlediğim eşcinsel filmi Latter Days'dır. O yüzden bende yeri ayrıdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginçtir ki bu filmden daha önce kimse bahsetmemiş ne bir blog'da ne bir sinema sitesinde.

      Latter Days sadece senin değil pek çok kişinin ilk izlediği gay temalı filmler arasında. Ben filmin afişine gıcık olduğum için bir hayli geç izlemiştim. Güzel filmdi. Dur ben de onu yazayım bari bir sonraki yazımda... iyi hatırlattın :)))

      Sil
    2. ciwciw.com var idi moderatörlüğümü de yapıyordum hatta. watcher forum statüsünü değiştirip yorumlara vs kapatınca tabii ki filmler hakkındaki yorumlarımızda uçtu. Orada vardı filmler hakkındaki düşüncelerimiz :/

      Sil
    3. CiwCiw.com bence harika bir kaynaktı.
      Neden kapandı hala anlamış değilim.
      Ben de üyeydim ve pek çok film hakkında orada yorum yazmıştım.
      Arşivimdeki filmlerin çoğu ciwciw.com sayesinde öğrendiğim filmlerdir.

      Sil