1 Mart 2014 Cumartesi

Amsterdam Gay Şehir Rehberi: Saunalar

Amsterdam'da iki adet gay sauna buluyor. Bunlar: Thermos Sauna ve Sauna Nieuwezijds! 

Sauna Nieuwezijds

Amsterdam'da iki tane gay sauna bulunuyor. Bunlardan şu an için en popüleri Sauna Nieuwezijds! Popüler olmasının sebebi yeni açılmış olması.

Saunanın yeri oldukça kolay: Centraal Station'a yürüyerek 3-4 dakika uzaklıkta bulunuyor. Havalananına gitmeden önce yaramazlık yapayım diyorsanız, merak etmeyin geç kalmazsınız.

Saunanın ücreti €18 ancak 26 yaşından geçseniz €14'a girebiliyorsunuz. Ödediğiniz ücrete bir içki de dahil!
 Hafta içi öğlen 12:00'den ertesi gün 08:00'e dek açık olan sauna Cuma'dan Pazartesiye dek 24 saat açık.



Saunadan içeri girdiğinizde sizi harika bir bar & lounge karşılıyor. Şimdiye dek gittiğim saunalar içinde bar ve dinlenme kısmı en iyi olan sauna açıkçası burası. Ben sigara kullanmıyorum ama saunalara gittiğimde sigara içenlere hep üzülmüşümdür. Çünkü penceresi bile olmayan küçücük odalardır sigara odaları. Sauna Nieuwezijds'de ise lounge cam bir bölme ile ayrılmış ve sigara içenlere ferah bir ortam sağlanmış. Ayrıca sigara içmeyenler de bu sayede sigara içenlerle kesişebiliyorlar oturdukları yerden!

Buraya kadar her şey mükemmel görünüyor ama maalesef saunada hoşuma gitmeyen pek çok şey vardı. Bunlardan ilki ve bence en önemlisi saunaya girdiğinizde size terlik vermiyorlar. Eğer kendiniz getirmişseniz giyiyorsunuz ya da ben ve saunadaki pek çok kişi gibi yalın ayak geziyorsunuz. Kulağa çok da kötü gelmediğinin farkındayım ama tuvalete de yalın ayak gittiğinizi ve yerlerin temiz olmadığını bir düşünün. Gerçekten tuvaletten çıktığımda koşarak duşa gidiyordum. İğrendim diyebilirim! Arkadaşlarım duş altında çaktırmadan ihtiyaçlarını giderdiklerini söylediler, itiraf ediyorum denedim ama başarılı olamadım. Size önerim eğer giderseniz çantanıza naylon bir terlik atın!

Sauna yeni olması sebebiyle pek çok yere reklam vermiş, haliyle benim gibi yabancı misafirler doluşmuş buraya. Asyalısından zencisine, Avrupalı'sından Amerikalı'sına, Türk'ünden(!) Gürcü'süne bir çok ırkta insan vardı içeride. Yaş ortalamasına gelince, genellikle 30-50 yaş aralığında her tipten adam var. 30 yaşın altında çok fazla kişi gelmiyor. Zaten onlar sosyal yaşamın içinden kolaylıkla partner bulabiliyorlar. Saunada dikkatimi çeken şey kaslı kollar ve geniş omza sahip olmak hiç de havalı bir şey değildi. Çünkü neredeyse herkesin güçlü kolları vardı. 50-60 yaşındaki amcaların harika vücutlarını görüp kendimden utandım.

Saunanın darkroom'u pek iç açıcı değildi. Çünkü ümitsiz vakalar orada heyecanla bekliyorlardı. Siz de eğer çok ümitsiz değilseniz girmenizi pek tavsiye etmem! Onun yerine koridorlarda dolaşıp sosyalleşin! Avrupa'da durum bizde olduğundan farklı. Biz uzun uzun kesişiriz, gülümseriz ve yanımıza gelmelerini bekleriz. Orada ise gidip herkesle konuşabilirsiniz. İnsanlar sizi terslemezler ama ilgilerini çekmiyorsanız fiziksel olarak yakınlaşmanıza izin vermezler.
Eğer biriyle yakınlaştıysanız özel odalara girebilirsiniz. Burada sizi kimse rahatsız etmez. Sauna Nieuwezijds özel oda konusunda çok başarısız. Sanırım 5-6 tane özel oda var. Onların da genelde içinde biri uzanmış avını bekliyor oluyor. Eğer kapı açık ve biri tek başına uzanmışsa dışarı çıkmasını rica edebilirsiniz. Kibar olduğunuz sürece hayır cevabını almayacaksınız. Odaya girdiğinizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çünkü saunanın barı ne kadar şık ve temiz ise, özel odalar da bir o kadar pis! Her yer semen (yani bildiğin döl) kaplı. Millet attırmış attırmış, kaçmış. Pisliklere dokunmayım diye çabalamaktan adam gibi sevişemezsiniz partnerinizle!

Saunada prezervatif ve kayganlaştırıcı ücretsiz. Sınırsız olarak odalardaki ya da koridorlardaki kutulardan alabilirsiniz. Hatta istiyorsanız çıkarken yanınızda bile götürebilirsiniz. Amsterdam'da pek çok mekanda güvensiz cinsel ilişkiye izin verilmiyor. Bu konuda çok titizler. Kimse sizden korunmasız cinsel ilişki talep etmiyor.

Saunada video izleme odaları, glory hole'ler ve güzel ama küçük bir jakuzi de bulunuyor.

Sonuç olarak eğer vaktiniz varsa deneyebilirsiniz ama giderken terliğinizi yanınıza almayı unutmayın!

ADRES
nieuwezijds armsteeg 95
1012 nb amsterdam

Sauna Nieuwezijds'a Nasıl Gidilir?
HARİTA



Thermos Sauna Nisan 2015 itibariyle kapanmıştır.

Thermos Sauna

Thermos Sauna, içinde güzellik salonu da bulunan Amsterdam'ın Sauna Nieuwezijds açılana dek tek saunasıydı. Son dönemde Sauna Nieuwezijds'in açılmasıyla turist müşterilerinin bir kısmını kaybetmiş görünsene de Amsterdamlılar için hala vazgeçilmez bir mekan! 

Thermos Sauna, Central Station ve Dam Meydanından biraz uzakta ama şehir dışında diyemeyiz. Şehrin popüler olan başka bir merkezinde bulunuyor. Hard Rock Cafe'den yürüyerek 3-4 dakika Thermos Sauna'da olabilirsiniz.

Gelelim ücretlere... Sauna Nieuwezijds'e göre daha ucuz diyebiliriz. 27 yaşında ve daha büyükler için €15 iken 26 yaş ve altındaki ziyaretçiler için ücret €10.

Sauna Nieuwezijds'e göre daha temiz diyebiliriz. Buraya gelirken de kendi terliğinizi getirmenizi tavsiye ederim. Sauna Nieuwezijds'dan farklı olarak burada en azından terlik satın alabiliyorsunuz ve özel odalarda kağıt havlular bulunuyor. 

Genel konsept olarak Sauna Nieuwezijds ile aynı diyebiliriz. Sauna, jakuzi, minik bir havuz, özel odalar ve darkroom bulunuyor burada da.

Daha önceden de dediğim gibi son dönemde Sauna Nieuwezijds'in açılması sebebiyle saunaya gelen turist sayısı bir miktar azalmış. Eğer uzun boylu, geniş omuzlu, güçlü kollara sahip Amsterdamlılarla tanışmak istiyorsan burası senin için bir cennet olabilir.

Burada da güvenli cinsel ilişkiye önem veriliyor. Hiçbir ücret ödemeden istediğiniz kadar prezervatif ve kayganlaştırıcı alabiliyorsunuz. Sauna Nieuwezijds'a göre özel oda sayısı daha fazla. Koridorda, barda, jakuzide sosyalleştikten sonra doğru özel odaya geçebilirsiniz. 

Amsterdam'daki günleriniz kısıtlı ve sadece bir saunaya gidecek vaktiniz varsa size önerim Thermos Sauna olacaktır.

THERMOS SAUNA ADRES
Raamstraat 33 1016XL Amsterdam



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder